top of page

MUNKAHELYI ERGONÓMIA

Ahhoz, hogy munkavállalóink a lehető legjobbat hozhassák ki magukból, és hatékonyan tudjanak dolgozni, elengedhetetlen a megfelelő ergonómia kialakítása. De mit is jelent ez pontosan? Az ergonómia feladata, hogy olyan munkahelyi környezetet teremtsen, mely mind kényelmi, mind biztonsági, mind pedig egészségügyi szempontból illeszkedik az ember szükségleteihez.

Kérjen árajánlatot és azonnal válaszolunk!

repcsi.png
FB.png
Insta.png

Keresse fel social media oldalainkat

About

Nem elhanyagolható az sem, hogy az ergonómia a Munkavédelmi törvény előírásaiban is megjelenik. Figyelembe kell venni a munka megszervezése, ezen felül a munkahelyek, illetve munkaeszközök telepítése során az ergonómiai szempontokat is. A munkáltató felelős azért, hogy ezek a szempontok érvényesüljenek a munkavállaló, a munkakörnyezet és a munkaeszközök között. Amennyiben ez nem valósul meg, azzal bizony kockáztatja a dolgozók egészségét is. Az irodában és egyéb “monitoros” munkakör sokak számára azt jelentheti, hogy kényelmes és egészségükre egyáltalán nem veszélyes helyszínt kaptak munkahelyükként. Pedig ez egyáltalán nem minden esetben van így. Tekintettel arra, hogy ha nem ergonomikus körülmények között zajlik a munka, akkor hosszútávon rengeteg negatív rejtett panasz jön elő, amit a munkakörnyezet okoz. 

MIT KÍNÁLUNK A PARTNEREINKNEK?

Nagyobb eséllyel környékez meg minket egyes mozgásszervi problémák kialakulása, melynek eredményeként kíméletlenül fájni kezd például a nyakunk és/vagy a hátunk. Ez pedig már nem csak a munkahelyen, hanem életünk többi részére is hatással lesz. Mindezek kivédésére ideális munkakörnyezetet megteremtésére van szükség. Jó esetben a munkáltató odafigyel, hiszen, ha megteszi az erre irányuló lépéseket, azzal jobb és teherbíróbb munkaerőt kap majd. Nem mindegy például, hogy milyen távolságra van a dolgozó szeme a monitortól, milyen dőlésszögben helyezkedik el a billentyűzet, és a szék, illetve az asztal magasságának is fontos szerepe van. 

A Health Event csapata segítséget nyújt abban, hogy a megfelelő munkahelyi ergonómia kialakításra sor kerüljön. Ezzel nem csak a dolgozók egészségét védjük, hanem bizony sokkal koncentráltabb, elégedettebb, sikeresebb és minden szempontból pozitívabb munkaerőt kapunk majd, mindamellett a fent említett jogszabályoknak is eleget teszünk.

ergo.png

AJÁNLATKÉRÉS, IDŐPONT EGYEZTETÉS

HÍVJON MINKET: +36 70 410 7480 

Contact
bottom of page