top of page

FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGY

A foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot a munkavállaló munkábalépését megelőzően és azt követően a jogszabályi előírások szerinti rendszerességgel el kell végezni. Ez egy törvényi kötelezettség. A jól teljesítő munkarő mind lelkileg mind pedig fizikailag megfelelő állapotban van. Célunk, egy olyan professzionális szolgáltatás biztosítása, amiben a munkavállalók is elégedettek lesznek a vizsgálat minőségével. 

Aktív részvétel: 

DAKOTA AUDIT
MEBÍR AUDIT
ISO MEES MSZ EN 9001

Kérjen árajánlatot és azonnal válaszolunk!

repcsi.png
FB.png
Insta.png

Keresse fel social media oldalainkat

About

Fontos tényező, hogy a foglalkozás-egészségügy egy kötelezően előírt szolgáltatás, melyről a Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvényrendelkezik. Ennek betartását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai ellenőrzik, és amennyiben szabálytalanságot vagy hiányosságot észlelnek, még bírságra is számíthat a munkáltató. Mindent összefoglalva: a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásoknak ugyan kötelező jelleggel kell szerepelniük egy munkahely életében, azonban sosem szabad elfelejteni, hogy ez közös érdeke a munkáltatónak és a munkavállalónak. 

MIT KÍNÁLUNK A PARTNEREINKNEK?

Az elvégzett vizsgálatok során előre megbeszélt statisztikai adatot szolgáltatunk amik akár az életmódra is kitérnek. (Pl, dohányzás, sport, étkezési szokások, pihenés)

Segítünk az alkalmassági vizsgálatokkal összefüggő folyamatok kialakításában. Szükség esetén részt veszünk a munkahelyi balesetek kivizsgálásában, egészségkárosító hatások feltárásában. Ergonómikus környezet kialakításában. 

 

Szakorvosi segítséget nyújtunk az egyéni védőeszköz kiválasztásában, közreműködünk a kockázatértékelés elvégzésében, a pszichoszociális stressz felmérésben, mentálhigiénés megoldásokat is kínálunk egyedi igényekre szabva.
Kiemelt területnek tartjuk a prevenciós célból tartandó tréningeket és egészségfejlesztő programokat. Cél a munkavállaló egészségének a megóvása és a megfelelő munkakörnyezet kialakítása. 

csaj doki.png

Hatóságilag ellenőrzött dokumentációk elkészítése és/vagy annak felülvizsgálata:

 • Munkaalkalmassági vizsgálatok rendje

 • Szemüveg támogatási juttatási rend

 • Egyéni védőeszköz juttatási rendje

 • Kockázatértékelési dokumentáció

 • Kémiai kockázatértékelési dokumentáció

 • Biológiai kockázatértékelési dokumentáció

keeeep.png

HATÓSÁGI ÜGYINTÉZÉS:

A szakhatósági állásfoglalások az engedélyezési dokumentáció elengedhetetlen részét képezik.

A Health Event Kft. vállalja ügyfelei részére, hogy teljeskörű szolgáltatást biztosít az egészségügyi hatósági ügyintézés területén, legyen az a tervezéstől történő elő engedélyezési folyamat vagy a kész terület hatósági engedélyeztetése az adott szolgáltatásra. Vállalunk engedély módosítást, bővítést, telephelyváltoztatás miatti módosítás lebonyolítását. 

Miben segítünk: 

Ha több helyszínen van olyan működési engedélye, ahol már nem rendel, vagy a mostani engedélyében módosult a rendelési idő, akkor ezt rendbe tesszük. Orvosok részére is vállaljuk az ügyintézést. Gyors, precíz teljeskörű ügyintézés. 

Munkatársaink a hatósági ügyintézésben jártas kollégák, akik tisztában vannak az adott szükséges jogszabályokkal és teljeskörű ügyintézést vállalva csökkentik az ügyfeleinkre háruló feladatokat.

TÖRVÉNYI HÁTTÉR

A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást a Health Event Kft. biztosítja Ügyfelei és munkavállalói részére az 1993. Évi XCIII. Törvény a Munkavédelemről 58. §-a, a 89/1995. Kormány Rendelet a foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatról, a 27/1995. NM a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásról, a 33/1998. (VI.24.) NM rendelet a munkaköri alkalmassági vizsgálatok rendjéről, valamint az érvényben lévő további rendeletekben előírtak és Ügyfelei egyedi igényeinek figyelembe vételével, az alábbiak szerint:

 • Munkaköri alkalmassági (előzetes-, időszakos-, soron kívüli-, záró-) vizsgálatok elvégzése, az ehhez szükséges szakorvosi vizsgálatok kezdeményezése.
   

 • A munkáltató tájékoztatása – az orvosi titoktartás és GDPR vonatkozó előírások figyelembevétele mellett – írásban (munkaalkalmassági vélemény) és szóban, kérésre digitális formában is.
   

 • A munkaalkalmassági vizsgálatok teljesítésének havi rendszerességgel történő ellenőrzése. 
   

 • Statisztikai adatszolgáltatás a munkáltató felé 
   

 • Egyeztetett riportok készítése, a munkáltató által meghatározott szempontok szerint.
   

 • A foglalkozási megbetegedések, expozíciós esetek bejelentése, ezekről riport készítése, a kivizsgálásban való részvétel a hatályos jogszabálynak megfelelően (27/1996 NM rendelet).
   

 • Részvétel az egyéni védőeszközök kiválasztásában, a védőeszköz kiválasztása esetén tanácsadás.
   

 • Részvétel a munkahelyek kémiai biztonságát érintő feladatok teljesítésében.
   

 • A munkakörhöz kötött hivatásos (II. típusú) jogosítványhosszabbítás.
   

 • A munkakörhöz kötött targoncavezetői jogosítványhosszabbításhoz szükséges időszakos alkalmassági vizsgálatok elvégzése.
   

 • A munkakörhöz kötött védőoltás beadása, az oltás beadásának előírás szerinti rögzítése.
   

 • Az influenza oltás beadása, az oltás beadásának előírás szerinti rögzítése.
   

 • Pszichoszociális kockázati tényezők felmérése, további teendőkre vonatkozó javaslat adása.
   

 • Bejelentési és adminisztrációs kötelezettségek, egészségügyi dokumentációk készítése a hatóságok felé.

Amint nem végzünk:

Beiskolázáshoz szükséges szakmai alkalmassági vizsgálat (az a jelentkező aki ilyen vizsgálatot szeretne, javasoljuk a területileg illetékes szakellátóhely felkeresését) 

AJÁNLATKÉRÉS, IDŐPONT EGYEZTETÉS

HÍVJON MINKET: +36 70 410 7480 

Contact
bottom of page